5 feluri în care masajul poate îmbunătăți starea de sănătate

Masajul poate juca un rol important în planul dumneavoastră de sănătate. Vedeți ceea ce spun cercetările despre masaj, sănătate și starea de bine.
1. Reduce stresul – Efectele pe termen lung ale stresului pot fi costisitoare pentru sănătatea psihică și fizică. Terapia prin masaj poate ajuta la disiparea stresului și a condițiilor asociate cu acesta, cum sunt durerile de cap.
2. Un somn mai bun – Studiile arată ca masajul îmbunătățește somnul persoanelor care suferă de dureri de spate, fibromialgie, insomnie, dureri.
3. Crește tonusul mental și starea de bine – studiile sugerează că simptomele de stress, anxietate și depresie (toate associate cu sănătatea mentală) pot fi afectate direct prin terapia prin masaj.
4. Managementul durerii – Durerea poate afecta negativ calitatea vieții unei persoane și poate împiedica recuperarea după boală sau după accidente. Masajul ajută la ameliorarea durerilor de spate, a durerilor de cap, a durerilor cauzate de sindromul de tunel carpian.
5. Crește mobilitatea – Atleții și sportivii – amatori sau profesioniști – pot beneficia de pe urma masajului. Masajul ajută la reducerea tensiunii acumulate în mușchi, mărește capacitatea organismului de a face sport și previne accidentele.

V-ar mai putea interesa și :

Efectele masajului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *