5 remedii pentru celulită

Celulita este o inflamația a celulelor adipoase și o aglomerare a lor în straturile apropiate de sub suprafața pielii. Pentru ca pielea să recapete aspectul neted avem nevoie de ceva răbdare și să adoptăm câteva obiceiuri. Mai multe informații găsiți aici.

Alimentația cât mai naturală – fructe și legume, multă apă, miere pentru atunci când avem poftă de dulce, evităm conservanții și dulciurile procesate. Alimentația face parte din modul nostru de viață, așa că este nevoie de un angajament continuu, nu doar de diete pe termen scurte. Informați-vă și făceți-vă o listă de rețete gustoase de salate, mâncăruri de legume, încercați să aduceți cât mai multe opțiuni sănătoase în viața dumneavoastră: cerealele integrale, meiul, hrișca, legume variate, feluri diferite de salată. Mergeți la piață. În funcție de voința dumneavoastră puteți elimina definiv poftele sau le puteți îngădui din când în când și în cantități foarte mici.

Încercați să păstrați o atitudine pozitivă față de mâncare și să vă gândiți la ea ca la o sursă de energie și vitalitate importantă pentru viață. Apropiați-vă cât mai mult de obiceiuri sănătoase, cum ar fi să beți 2 litri de apă pe zi. Treptat, adoptând aceste obiceiuri, alternativele care îngreunează digestia vă vor părea din ce în ce mai puțin atrăgătoare pentru că deveniți conștienți de efecte și nu mai căutați plăcerea gustului.

Masajul. Masajul de drenaj limfatic sau masajul fascial sunt foarte benefice pentru ameliora aspectul pielii afectate de celulită. Agomerațiile de celule adipoase ușor inflamate de sub piele sunt curățate de vasele limfatice din zonă, fiind locuri cu puține vase de sânge. Sistemul limfatic este un sistem cu traseu exclusive de retur – adică dinspre celule înspre centru – mai exact în spatele claviculelor unde se varsă în vena subclavie. Sistemul limfatic nu are un motoraș, așa cum sistemul sanguin are inima care stimulează circulația sângelui. Limfa circulă datorită contracțiilor vaselor limfatice și ale mușchilor din jurul lor. De aceea, sistemul limfatic este mai lent. De altfel, limfa circulă mai bine în timpul somnului și al stărilor de relaxare. Rolul său în organism este de a îndepărta deșeurile care nu au fost colectate de circulația sanguină și în imunitate prin  limfocitele strânse în ganglionii limfatici și transmise prin limfă acolo unde este nevoie.

Prin urmare, un stil de viață prea stresant și o agitat vom inhiba sistemul limfatic, ceea ce are ca efect acumularea toxinelor. Închipuiți-vă un oraș unde gunoierii trec doar o dată pe lună să strângă deșeurile.

Masajul are un efect calmat, de relaxare profundă a a organismlui, ceea ce contribuie la circulația limfei care va curăța ușor ușor toxinele sau deșeurile accumulate. Se spune că în timpul unui masaj de drenaj limfatic se stimulează producerea unei cantități de 5 ori mai mare de limfă decât în mod normal. Este ca și cum, am curăța cu de cinci ori mai multă apă.

Un alt efect pozitiv al masajului este acela că netezește pielea și ajută la repoziționarea celulelor adipoase întrun mod mai armonios. Pielea devine mai elastică și cu un aspect strălucitor în câteva ședințe.

Uleiul de scorțișoară – procurați-vă ulei esențial pur de scorțișoară de la Plafar și diluați-l într-un ulei de măsline sau ulei de cocos. Testați punând o picătură de ulei pur pe încheietura mâinii. Observați efectele. Uleiul de scorțișoară încălzește zona și pișcă ușor. Dacă apar reacții alergice, nu-l folosiți. După fiecare baie aplicați amestecul de ulei pe zona afectată, cu mișcări ușoare circulare. Repetați mișcările până când uleiul este cât mai bine absorbit în piele. În câteva secunde veți simți căldură în zona respective. Simțiți bucuria corpului dumneavoastră de fi din atins și de a i se acorda atenție.

Exercițiile fizice. Dacă sunteți adepta exercițiilor cardio, să știți că ele activează circulația sanguină și au un efect stimulator asupra întregului metabolism, dar nu ajută direct la tratarea celulitei. Sistemul limfatic este responsabil de buna circulație din celulele adipoase chiar de sub piele. Contacția și relaxarea mușchilor drenează doar sistemul limfatic aflat în profunzime. Dar un efect minunat al exercițiilor cardio este eliminarea stresului și a tensiunilor acumulate. Dacă după aceste exerciții vă simțiți bine, relaxată, dormiți bine, înseamnă că indirect ajutați și circulația limfei în organism prin aceste exerciții.

Exercițiile fizice calme – tai chi, pilates, yoga, plimbările ușoare – au efect direct asupra circulației lifmei în organism deoarece au chiar ritmul circulației limfatice și acvtivează sistemul nervos parasimpatic de hrănire și regenerare a întregului organism.

Acceptarea. Părțile afectate de celulită sunt de obicei părțile cele mai feminine ale corpului, părțile pe care natura sau Dumnezeu le-au făcut rotunde și un pic mai pline pentru ca femeia să poată să hrănească bebele în pântec timp de nouă luni și apoi să aibă grijă de el. Unul dintre roluri importante ale femeii pe pământ este de a susține viața – născând și dar și hrănindu-i la figurat pe cei din jurul său. Pentru aceasta am putea considera că în mod natural există și niște rezervoare de energie pe care natura sau Dumnezeu le-a rotunjit și i-a învățat pe bărbați să stea cu ochii după ele.

Pentru a ne antrena mintea să acceptăm, este important să evidențiem toate beneficiile pe care le avem. Iar faptul de a fi în viață, de a avea un corp care funcționează și care ne permite să ne mișcăm liberi – să ne plimbăm, să dansăm, să facem curățenie – sunt beneficii importante.

De fiecare dată când suntem nemulțumiți suntem în modul bebe răsfățat care se comportă ca și cum toată lumea aceasta îi datorează ceva. Dar de fapt lumea nu ne datorează nimic. Și cu toate astea, ni s-a dat viață, un corp, vitalitate, voință, putere de muncă, inteligență, frumusețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *