Tratamentul durerilor de cap

Durerile de cap apar din diferite cauze. Dilatarea vaselor sanguine provoacă dureri vasculare, iar contracțiile musculare provoacă dureri ca niște strângeri. Pe lângă acestea, mai există migrene și dureri provocate de răceli, de hipertensiune sau de consumul exagerat de alcool.

Atunci când suferiți de dureri de cap, aminți-vă să beți apă. Dezhidratarea poate da dureri de cap. Ieșiți la aer, faceți o plimbare în parc sau în natură. Lăsați telefonul sau calculatorul de-o parte. Respirați profund pentru a vă oxigena creierul. Lipsa de oxigen poate de asemenea da dureri de cap. Ascultați liniștea. Faceți exerciții fizice foarte ușoare și lente.

Aplicați-vă singur sau apelați la altcineva pentru un masaj al capului. Este foarte relaxant și are efecte miraculoase. Masați-vă ușor zona dureroasă, tâmplele și creștetul capului. În continuare iată câteva exerciții de shiatsu și stretching foarte eficiente.

Tratament

Shiatsu

Indiferent de cauza durerii de cap, începeți prin apăsarea locului dureros. Presiunea se aplică cu indexul degetul mijlociu și inelarul unite, durează cinci – șase secunde, cu presiune medie și fără a provoca durere suplimentar. Apoi apăsați aceeași regiune cu palma, timp de zece secunde. Repetați de trei ori.

Când durerea s-a mai atenuat exercitați presiune simultan cu palmele asupra tâmplelor stângă și dreaptă. Fiecare apăsare va dura 10 secunde, repetați de trei ori.

Apoi, cu ambele mâini, una deasupra celeilalte, apăsați timp de 10 secunde regiunea parietală – vârful capului. Repetați de trei ori.

Stretching

Puneți mâinile pe regiunile temporare stângă și dreaptă. Mișcați-le în sus și în jos alternativ, câte cinci secunde în fiecare direcție.

Lăsând palmele în aceeași poziție, mișcați-le înainte și înapoi, câte cinci secunde în fiecare direcție. Repetați de zece ori.

Plasați ambele mâini pe partea ușor anterioară a reginii parietale (creștetul capului), vârfurile ambelor mâini atingându-se. Mișcați mâinile înspre înainte și mențineți-le timp de cinci secunde. Apoi mișcați-le înspre înapoi, tot timp de cinci secunde. Repetați cele două forme de stretching alternativ de zece ori.

Poate să vă mai intereseze și Auto-masajul capului – fiecare dintre noi are mâini magice.

Un comentariu la „Tratamentul durerilor de cap”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *