Masajul feței și al capului inspirat din tradiția ayurvedică

Masajul feței și al capului inspirat din tradiția ayurvedică combină tehnicile de masaj ale feței și stimularea punctelor de pe față indicate de tradiția ayurvedică pentru efectele lor benefice.

Expresia feței și liniile de caracter spun multe despre o persoană. Mușchii noștri faciali sunt foarte versatili și lucrează din greu să transmită sau să ascundă mesaje despre noi. De la o vârstă fragedă învățăm să ne punem în ordine, să facem o față curajoasă pentru a evita să ne arătăm anumite emoții. Aceste eforturi au ca rezultat acumularea tensiunii în mușchii feței. De obicei, liniile de îngrijorare se acumulează pe frunte, maxilarele sunt strânse, iar ochii au o privire fixă.

Datorită numărului mare de nervi de la nivel facial, masajul feței ajută enorm la relaxare. Nu doar că ajută mușchii să se detensioneze, dar transmite creierului semnale că este în regulă să se relaxeze, care le transmite mai departe în întregul organism.

Expresia facială este de multe ori parte din armura noastră protectoare, iar oamenii de obicei pot să pară mult mai tineri și mai deschiși după un masaj pentru că atitudinea defensivă a căzut, iar fața a revenit la stadiul normal de relaxare.

Ganglionii limfatici de la nivelui feței

Parte a sistemului limfatic, ganglionii limfatici sunt un factor cheie în eliminarea toxinelor. Ganglionii limfatici produc și înmagazinează celule albe și procesează substanțele evacuate și bacteriile înainte ca acestea să reintre în sistemul circulator. Limfa trece prin vase limfatice, localizate peste tot în organism, iar de-a lungul sistemului limfatic se întâlnesc acești ganglioni, ca niște noduri. Vasele limfatice depind absorbția și de mișcarea mușchilor și au și valve mici care indică sensul de mișcare. Fără mișcări ale corpului care să ajute mișcarea limfei, limfa devine stagnantă sau înceată. O creștere a cantității de poluare sau a toxinelor, viața sedentară pot duce la supraîncărcarea sistemului limfatic. Acțiunea masajului poate stimula funcționarea limfei. Masajul feței lucrează direct pe ganglionii limfatici localizați pe față, pe gât, ceea ce ajută în mod direct procesul de curățare și detoxifiere.

Sinusurile

Sinsurile sunt patru perechi de buzunare umplute cu aer situate în oasele craniului. Aceste cavități sunt tapițate cu o mucoasă. Există momente când această membrană se inflamează și cauzează ușor discomfort și nas înfundat, iar în situații mai grave chiar infecție dureroasă. Masajul feței ajută la calmarea disconfortului din obraji și din frunte, reduce presiunea din jurul ochilor și degajează nasul înfundat cauzat de probleme ale sinusurilor. Masajul are efect de ușurare a stărilor emoționale foarte intense cauzate de sinuzită, precum stresul, îngrijorarea, iritarea, vina sau durerea. Aceste efecte pot tensiona pieptul, ceea ce închide sinusurile.

Urechile

În medicina chinezească, urechea reprezintă la nivel mic tot corpul uman, așezat în poziția fetală. Astfel, toate organele din corpul nostru au puncte reflexe pe ureche. În masul feței include și masajul urechilor, puternic relaxant.