Terapii non –farmaceutice pentru osteoartoză

Pentru tratamentul osteoartrozei există o serie de recomandări care includ dar nu se limitează la: exerciții ușoare, acupunctură, masaj.

Osteoartroza este o afecțiune destul de răspândită și cunoscută ca fiind cauzată de înaintarea în vârstă. Există multe studii care au arătat că tratamente non-farmaceutice sunt disponibile și au rezultate eficiente:

  • masajul terapeutic: îmbunătățește mobilitatea, scade durerea din articulații, crește tonusul psihic al pacientului;
  • presupunctura aplicată de pacient: pacientul își aplică presiuni cu degetele în zona afectată pentru a ajuta la vindecarea zonei și atenuarea durerii;
  • acupunctura: ajută la îmbunătățirea funcționării articulațiilor afectate atât pe termen scurt, cât și lung;
  • exercițiile ușoare: au un impact semnificativ asupra funcționării organismului, asupra psihicului pacientului și diminuează durerea și nevoia de a lua medicamente contra durerii.

Există o serie de tratamente ajutătoare pentru managementul osteoartrozei. Toate acestea sunt simple, economice și cu puține contraindicații sau efecte adverse. Discutați cu medical dumneavoastră aceste alternative. Niciunul nu este o soluție universală, dar împreună, în funcție de necesități, contribuie la îmbunătățirea sănătății.

Se poate să vă mai intereseze și următoarele articole:

Artroza genunchiului

Masajul tălpilor pentru persoanele care suferă de osteoartroză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *